Hoeveel verdient een kinder- en jeugdpsychiater? Salaris kinder- en jeugdpsychiater bruto netto

Je beurt als kinder- en jeugdpsychiater salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als kinder- en jeugdpsychiater ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen verduidelijken op deze pagina. We bestuderen het salaris van een kinder- en jeugdpsychiater en rekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een kinder- en jeugdpsychiater?

Een kinder- en jeugdpsychiater verdient plusminus tussen de € 3072 (laag) en € 4835 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als kinder- en jeugdpsychiater een netto salaris verdient van tussen de €2435.92 (laag) en € 3333.25 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uren.

Uurloon kinder- en jeugdpsychiater

Het uurloon van een kinder- en jeugdpsychiater is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 19.2 (laag) en € 30.22 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de kinder- en jeugdpsychiater tussen de € 14.68 (laag) en € 20.28 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een kinder- en jeugdpsychiater. Dit heeft o.a. te maken met de opleiding die je kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat je zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een kinder- en jeugdpsychiater?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een kinder- en jeugdpsychiater, of wat voor werk dan ook, is altijd te onderhandelen en des te beter je past voor een baan, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe kinder- en jeugdpsychiater salaris verhogen?

In veel gevallen heb je met het salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je zelf praktisch geen invloed op hebt naast uiteraard het afronden van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil jij als kinder- en jeugdpsychiater een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als kinder- en jeugdpsychiater?” kan je dan in principe voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf werkt zo ongeveer vragen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je altijd werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris kinder- en jeugdpsychiater staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn alleen een schatting en kunnen (flink) afwijken zodra je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een kinder- en jeugdpsychiater in opleiding kan toch behoorlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij schreven in dit artikel. Voor een ondernemende kinder- en jeugdpsychiater met 30 jaar werkervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het veel hoger uitvallen. Hoe beter je bent in jou carrière, hoe meer loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!