Hoeveel verdient een klinisch psycholoog? Salaris klinisch psycholoog bruto netto

Je krijgt als klinisch psycholoog salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als klinisch psycholoog ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke we willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een klinisch psycholoog en rekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een klinisch psycholoog?

Een klinisch psycholoog verdient bij benadering tussen de € 3500 (laag) en € 5800 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als klinisch psycholoog een netto salaris verdient van tussen de €2654.08 (laag) en € 3819.92 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon klinisch psycholoog

Het uurloon van een klinisch psycholoog is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 21.88 (laag) en € 36.25 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een klinisch psycholoog tussen de € 16.2 (laag) en € 23.13 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een klinisch psycholoog. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleidingen die je kan genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een klinisch psycholoog?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een klinisch psycholoog, of welk beroep dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en hoe beter je past voor de klus, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe klinisch psycholoog salaris verhogen?

In sommige situaties heb je met wat betreft loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen invloed op hebt naast natuurlijk het afronden van educatie en dat soort dingen. Wil je als klinisch psycholoog een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als klinisch psycholoog?” kun jij dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris klinisch psycholoog staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn enkel een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een klinisch psycholoog in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat wij noemden in deze blog. Voor een zelfstandige klinisch psycholoog met 40 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe beter jij bent in je werk, hoe meer loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.