Hoeveel verdient een koerier? Salaris koerier bruto netto

Je beurt als koerier salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als koerier ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke we willen verduidelijken op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een koerier en rekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een koerier?

Een koerier verdient gemiddeld tussen de € 1500 (laag) en € 2600 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als koerier een netto salaris verdient van tussen de €1407.92 (laag) en € 2163.33 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uren.

Uurloon koerier

Het uurloon van een koerier is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.38 (laag) en € 16.25 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de koerier tussen de € 8.44 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een koerier. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de cursussen die jij kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan de bak gaat.

We hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een koerier?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een koerier, of wat voor werk dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter jij past voor de bezigheid, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe koerier salaris verhogen?

In de meeste situaties heb je met voor salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je persoonlijk niet zoveel invloed op hebt behalve uiteraard het doen van educatie en dat soort zaken. Wil je als koerier een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als koerier?” kan je dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat namelijk vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris koerier staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn alleen een inschatting en kunnen (behoorlijk) afwijken zodra je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een koerier in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij noemden in dit artikel. Voor een ondernemende koerier met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe beter je bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.