Hoeveel verdient een kraamverzorger? Salaris kraamverzorger bruto netto

Je ontvangt als kraamverzorger salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als kraamverzorger ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke we willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een kraamverzorger en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een kraamverzorger?

Een kraamverzorger verdient ongeveer tussen de € 1400 (laag) en € 2350 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als kraamverzorger een netto salaris verdient van tussen de €1316.17 (laag) en € 2013.33 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uren.

Uurloon kraamverzorger

Het uurloon van een kraamverzorger is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.75 (laag) en € 14.69 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de kraamverzorger tussen de € 8.44 (laag) en € 12.46 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een kraamverzorger. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de opleiding die jij kunt volgen, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan de bak bent.

Wij hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een kraamverzorger?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een kraamverzorger, of welk beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en hoe beter je geschikt bent voor een baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe kraamverzorger salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met voor loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij eigenhandig niet zoveel gezag op hebt naast natuurlijk het afronden van educatie en dat soort dingen. Wil je als kraamverzorger een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als kraamverzorger?” kan je dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je iedere keer klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris kraamverzorger staat niet vast

De bedragen die we noemen in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (flink) afwijken zodra je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een kraamverzorger in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij noemden in dit artikel. Voor een ondernemende kraamverzorger met veertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het vele malen hoger zijn. Hoe professioneler jij bent in jou werk, hoe hoger loon jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.