Hoeveel verdient een kraanmachinist? Salaris kraanmachinist bruto netto

Je beurt als kraanmachinist salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als kraanmachinist ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke we willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een kraanmachinist en rekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een kraanmachinist?

Een kraanmachinist verdient plusminus tussen de € 2100 (laag) en € 2400 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als kraanmachinist een netto salaris verdient van tussen de €1865.17 (laag) en € 2043.25 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon kraanmachinist

Het uurloon van een kraanmachinist is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 13.13 (laag) en € 15 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een kraanmachinist tussen de € 11.27 (laag) en € 12.46 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een kraanmachinist. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleiding die jij kan genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan de bak gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een kraanmachinist?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een kraanmachinist, of wat voor beroep dan ook, is altijd te onderhandelen en hoe beter jij past voor de bezigheid, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe kraanmachinist salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb je met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je in eigen persoon praktisch geen gezag op hebt behalve uiteraard het afronden van educatie en dat soort dingen. Wil je als kraanmachinist een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als kraanmachinist?” kun jij dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris kraanmachinist staat niet vast

De bedragen die wij schreven op deze pagina zijn slechts een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het salaris.

Het salaris van een kraanmachinist in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij noemden in dit artikel. Voor een ondernemende kraanmachinist met dertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe beter jij bent in je werk, hoe meer loon jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.