Hoeveel verdient een laborant? Salaris laborant bruto netto

Je krijgt als laborant salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als laborant ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die wij willen beantwoorden in dit artikel. Wij behandelen het salaris van een laborant en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een laborant?

Een laborant verdient ongeveer tussen de € 1300 (laag) en € 2715 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als laborant een netto salaris verdient van tussen de €1224.83 (laag) en € 2231 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uur.

Uurloon laborant

Het uurloon van een laborant is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.13 (laag) en € 16.97 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een laborant tussen de € 7.52 (laag) en € 13.65 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een laborant. Dit heeft onder andere te maken met de opleidingen die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan het werk bent.

We hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een laborant?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een laborant, of welk beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en hoe beter jij past voor een klus, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe laborant salaris verhogen?

In veel gevallen heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je in eigen persoon niet zoveel invloed op hebt naast natuurlijk het afronden van educatie en dat soort dingen. Wil jij als laborant een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als laborant?” kan je dan in principe voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris laborant staat niet vast

De bedragen die wij noemen in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (flink) afwijken zodra je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een laborant in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige laborant met 30 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe beter je bent in je carrière, hoe meer loon jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.