Hoeveel verdient een lasser? Salaris lasser bruto netto

Je krijgt als lasser salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als lasser ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een lasser en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een lasser?

Een lasser verdient gemiddeld tussen de € 900 (laag) en € 2500 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als lasser een netto salaris verdient van tussen de €857.83 (laag) en € 2103.33 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon lasser

Het uurloon van een lasser is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 5.63 (laag) en € 15.63 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de lasser tussen de € 5.69 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een lasser. Dit heeft met name te maken met de opleiding die jij kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan het werk bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een lasser?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een lasser, of wat voor beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter jij past voor de klus, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe lasser salaris verhogen?

In veel gevallen heb je met voor salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij persoonlijk weinig gezag op hebt behalve natuurlijk het volgen van educatie en dat soort zaken. Wil je als lasser een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als lasser?” kan je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat namelijk vragen wat je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris lasser staat niet vast

De bedragen die we schreven in dit artikel zijn slechts een indicatie en kunnen (flink) verschillen wanneer je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een lasser in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige lasser met 40 jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe kundiger jij bent in jou carrière, hoe meer salaris jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.