Hoeveel verdient een leraar aardrijkskunde? Salaris leraar aardrijkskunde bruto netto

Je ontvangt als leraar aardrijkskunde salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als leraar aardrijkskunde ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen welke wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een leraar aardrijkskunde en berekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een leraar aardrijkskunde?

Een leraar aardrijkskunde verdient gemiddeld tussen de € 2251 (laag) en € 4962 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als leraar aardrijkskunde een netto salaris verdient van tussen de €1954.25 (laag) en € 3398.33 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uur.

Uurloon leraar aardrijkskunde

Het uurloon van een leraar aardrijkskunde is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.07 (laag) en € 31.01 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de leraar aardrijkskunde tussen de € 11.86 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je ziet zit er flink wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een leraar aardrijkskunde. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de studies die jij kunt volgen, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een leraar aardrijkskunde?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een leraar aardrijkskunde, of welk beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en des te beter jij past voor de klus, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe leraar aardrijkskunde salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met het loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je persoonlijk niet zoveel gezag op hebt naast natuurlijk het afronden van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil je als leraar aardrijkskunde een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als leraar aardrijkskunde?” kun je dan in principe voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je altijd werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris leraar aardrijkskunde staat niet vast

De bedragen die we schreven in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (sterk) afwijken zodra je werkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een leraar aardrijkskunde in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven in dit artikel. Voor een zelfstandige leraar aardrijkskunde met dertig jaar ervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe beter jij bent in je werk, hoe hoger loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.