Hoeveel verdient een leraar biologie? Salaris leraar biologie bruto netto

Je verkrijgt als leraar biologie salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als leraar biologie ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een leraar biologie en rekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een leraar biologie?

Een leraar biologie verdient plusminus tussen de € 1300 (laag) en € 4962 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als leraar biologie een netto salaris verdient van tussen de €1224.83 (laag) en € 3398.33 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon leraar biologie

Het uurloon van een leraar biologie is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.13 (laag) en € 31.01 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een leraar biologie tussen de €  7,52 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een leraar biologie. Dit heeft onder andere te maken met de opleidingen die jij kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan het werk gaat.

We hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een leraar biologie?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een leraar biologie, of wat voor beroep dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en hoe beter je past voor een bezigheid, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe leraar biologie salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij zelf praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil je als leraar biologie een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als leraar biologie?” kan je dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf werkt zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je iedere keer klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris leraar biologie staat niet vast

De bedragen die wij noemden op deze pagina zijn alleen een inschatting en kunnen (flink) verschillen wanneer je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een leraar biologie in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige leraar biologie met dertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het veel hoger uitvallen. Hoe professioneler je bent in je werk, hoe hoger loon jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!