Hoeveel verdient een leraar economie? Salaris leraar economie bruto netto

Je verkrijgt als leraar economie salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als leraar economie ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die we willen verduidelijken in dit artikel. We kijken naar het salaris van een leraar economie en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een leraar economie?

Een leraar economie verdient gemiddeld tussen de € 1600 (laag) en € 2100 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als leraar economie een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 1865.17 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uur.

Uurloon leraar economie

Het uurloon van een leraar economie is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 13.13 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de leraar economie tussen de € 9.36 (laag) en € 11.27 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er aardig wat marge tussen het lage en hoge salaris van een leraar economie. Dit heeft onder andere te maken met de studies die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een leraar economie?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een leraar economie, of wat voor werk dan ook, is altijd te onderhandelen en hoe beter je past voor een baan, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe leraar economie salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je eigenhandig weinig gezag op hebt behalve natuurlijk het afronden van opleidingen en dat soort dingen. Wil jij als leraar economie een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als leraar economie?” kan jij dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris leraar economie staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn enkel een indicatie en kunnen (sterk) verschillen zodra je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een leraar economie in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we schreven in dit artikel. Voor een ondernemende leraar economie met 40 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe beter je bent in jou werk, hoe hoger salaris jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.