Hoeveel verdient een leraar Fries? Salaris leraar Fries bruto netto

Je krijgt als leraar Fries salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als leraar Fries ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een leraar Fries en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een leraar Fries?

Een leraar Fries verdient plusminus tussen de € 1300 (laag) en € 2000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als leraar Fries een netto salaris verdient van tussen de €1224.83 (laag) en € 1805.17 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Uurloon leraar Fries

Het uurloon van een leraar Fries is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.13 (laag) en € 12.5 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de leraar Fries tussen de € 7.52 (laag) en € 11.27 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een leraar Fries. Dit heeft o.a. te maken met de opleidingen die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan het werk bent.

We hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een leraar Fries?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een leraar Fries, of welk beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter jij geschikt bent voor een klus, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe leraar Fries salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met voor loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je persoonlijk praktisch geen invloed op hebt naast uiteraard het volgen van opleidingen en dat soort zaken. Wil je als leraar Fries een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als leraar Fries?” kan jij dan in principe voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf werkt in principe vragen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris leraar Fries staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn slechts een inschatting en kunnen (behoorlijk) afwijken wanneer je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een leraar Fries in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven op deze pagina. Voor een ondernemende leraar Fries met 40 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe kundiger jij bent in je carrière, hoe meer salaris jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.