Hoeveel verdient een leraar geschiedenis en staatsinrichting? Salaris leraar geschiedenis en staatsinrichting bruto netto

Je krijgt als leraar geschiedenis en staatsinrichting salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als leraar geschiedenis en staatsinrichting ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen verduidelijken op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een leraar geschiedenis en staatsinrichting en berekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een leraar geschiedenis en staatsinrichting?

Een leraar geschiedenis en staatsinrichting verdient gemiddeld tussen de € 2251 (laag) en € 4962 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als leraar geschiedenis en staatsinrichting een netto salaris verdient van tussen de €1954.25 (laag) en € 3398.33 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Uurloon leraar geschiedenis en staatsinrichting

Het uurloon van een leraar geschiedenis en staatsinrichting is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.07 (laag) en € 31.01 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de leraar geschiedenis en staatsinrichting tussen de € 11.86 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een leraar geschiedenis en staatsinrichting. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleidingen die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan het werk bent.

We hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een leraar geschiedenis en staatsinrichting?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een leraar geschiedenis en staatsinrichting, of wat voor werk dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en des te beter je geschikt bent voor de bezigheid, hoe groter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe leraar geschiedenis en staatsinrichting salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb je met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je eigenhandig niet zoveel invloed op hebt behalve uiteraard het volgen van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als leraar geschiedenis en staatsinrichting een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als leraar geschiedenis en staatsinrichting?” kun jij dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je iedere keer klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris leraar geschiedenis en staatsinrichting staat niet vast

De bedragen die wij noemen in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (sterk) verschillen wanneer je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het salaris.

Het salaris van een leraar geschiedenis en staatsinrichting in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij schreven in dit artikel. Voor een ondernemende leraar geschiedenis en staatsinrichting met veertig jaar ervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe kundiger jij bent in jou carrière, hoe meer salaris jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.