Hoeveel verdient een leraar handvaardigheid? Salaris leraar handvaardigheid bruto netto

Je ontvangt als leraar handvaardigheid salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als leraar handvaardigheid ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen beantwoorden op deze pagina. We kijken naar het salaris van een leraar handvaardigheid en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een leraar handvaardigheid?

Een leraar handvaardigheid verdient gemiddeld tussen de € 1600 (laag) en € 2000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als leraar handvaardigheid een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 1805.17 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon leraar handvaardigheid

Het uurloon van een leraar handvaardigheid is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 12.5 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een leraar handvaardigheid tussen de € 9.36 (laag) en € 11.27 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel marge tussen het lage en hoge salaris van een leraar handvaardigheid. Dit heeft o.a. te maken met de studies die je kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan het werk bent.

Wij hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een leraar handvaardigheid?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een leraar handvaardigheid, of wat voor beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter je past voor een klus, hoe groter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe leraar handvaardigheid salaris verhogen?

In sommige gevallen heb je met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je in eigen persoon praktisch geen invloed op hebt behalve uiteraard het volgen van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als leraar handvaardigheid een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als leraar handvaardigheid?” kun je dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat namelijk vragen wat je wilt voor je werk. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris leraar handvaardigheid staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (behoorlijk) verschillen wanneer je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een leraar handvaardigheid in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden in dit artikel. Voor een ondernemende leraar handvaardigheid met veertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het veel hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.