Hoeveel verdient een makelaar? Salaris makelaar bruto netto

Je ontvangt als makelaar salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als makelaar ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen beantwoorden in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een makelaar en rekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een makelaar?

Een makelaar verdient bij benadering tussen de € 1600 (laag) en € 3250 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als makelaar een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 2525.58 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Uurloon makelaar

Het uurloon van een makelaar is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 20.31 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een makelaar tussen de € 9.36 (laag) en € 15.18 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er aardig wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een makelaar. Dit heeft onder andere te maken met de studies die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een makelaar?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een makelaar, of welk beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor de baan, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe makelaar salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb jij met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je zelf praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort zaken. Wil je als makelaar een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als makelaar?” kan jij dan in principe voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je iedere keer werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris makelaar staat niet vast

De bedragen die wij noemen op deze pagina zijn slechts een indicatie en kunnen (behoorlijk) verschillen wanneer je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een makelaar in opleiding kan overigens behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we schreven in deze blog. Voor een ondernemende makelaar met dertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler jij bent in jou werk, hoe meer loon jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.