Hoeveel verdient een manager communicatie? Salaris manager communicatie bruto netto

Je verkrijgt als manager communicatie salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als manager communicatie ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die we willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een manager communicatie en berekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een manager communicatie?

Een manager communicatie verdient bij benadering tussen de € 3500 (laag) en € 6000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als manager communicatie een netto salaris verdient van tussen de €2654.08 (laag) en € 3907.58 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon manager communicatie

Het uurloon van een manager communicatie is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 21.88 (laag) en € 37.5 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de manager communicatie tussen de € 16.2 (laag) en € 24.02 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een manager communicatie. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een manager communicatie?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een manager communicatie, of wat voor beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en des te beter je past voor een baan, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe manager communicatie salaris verhogen?

In sommige situaties heb je met voor loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je eigenhandig weinig invloed op hebt naast uiteraard het doen van opleidingen en dat soort zaken. Wil je als manager communicatie een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als manager communicatie?” kan je dan in feite voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer vragen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris manager communicatie staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn alleen een schatting en kunnen (behoorlijk) afwijken wanneer je werkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een manager communicatie in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij noemden in dit artikel. Voor een ondernemende manager communicatie met 30 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het veel hoger zijn. Hoe professioneler jij bent in je carrière, hoe meer salaris jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!