Hoeveel verdient een marechaussee? Salaris marechaussee bruto netto

Je verkrijgt als marechaussee salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als marechaussee ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een marechaussee en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een marechaussee?

Een marechaussee verdient gemiddeld tussen de € 885 (laag) en € 2260 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als marechaussee een netto salaris verdient van tussen de €844.25 (laag) en € 4022.75 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon marechaussee

Het uurloon van een marechaussee is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 5.53 (laag) en € 14.13 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de marechaussee tussen de € 5,69 (laag) en € 11.86 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een marechaussee. Dit heeft met name te maken met de opleiding die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan de bak bent.

We hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een marechaussee?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een marechaussee, of wat voor werk dan ook, is vaak onderhandelbaar en hoe beter je past voor een baan, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe marechaussee salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met het loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij zelf niet zoveel gezag op hebt naast uiteraard het afronden van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als marechaussee een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als marechaussee?” kan je dan in feite voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf werkt namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris marechaussee staat niet vast

De bedragen die wij noemen op deze pagina zijn slechts een schatting en kunnen (flink) afwijken als je feitelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een marechaussee in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven in deze blog. Voor een ondernemende marechaussee met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler je bent in jou werk, hoe meer salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.