Hoeveel verdient een marinier? Salaris marinier bruto netto

Je verkrijgt als marinier salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als marinier ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden op deze pagina. We bestuderen het salaris van een marinier en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een marinier?

Een marinier verdient bij benadering tussen de € 885 (laag) en € 2273 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als marinier een netto salaris verdient van tussen de €844.25 (laag) en € 1967.17 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uren.

Uurloon marinier

Het uurloon van een marinier is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 5.53 (laag) en € 14.21 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de marinier tussen de € 5,69 (laag) en € 11.86 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een marinier. Dit heeft onder andere te maken met de opleiding die je kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waar je aan het werk bent.

We hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een marinier?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een marinier, of wat voor werk dan ook, is altijd onderhandelbaar en hoe beter jij geschikt bent voor de baan, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe marinier salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb jij met voor loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij zelf weinig gezag op hebt behalve natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als marinier een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als marinier?” kan jij dan in feite voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer vragen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris marinier staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (flink) afwijken zodra je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een marinier in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we schreven op deze pagina. Voor een ondernemende marinier met veertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in je carrière, hoe meer salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.