Hoeveel verdient een medisch secretaresse? Salaris medisch secretaresse bruto netto

Je verkrijgt als medisch secretaresse salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als medisch secretaresse ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een medisch secretaresse en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een medisch secretaresse?

Een medisch secretaresse verdient ongeveer tussen de € 1500 (laag) en € 2600 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als medisch secretaresse een netto salaris verdient van tussen de €1407.92 (laag) en € 2163.33 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon medisch secretaresse

Het uurloon van een medisch secretaresse is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.38 (laag) en € 16.25 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een medisch secretaresse tussen de € 8.44 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een medisch secretaresse. Dit heeft met name te maken met de studies die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en het gebied waar je aan het werk bent.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een medisch secretaresse?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een medisch secretaresse, of welk beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en hoe beter jij geschikt bent voor de klus, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe medisch secretaresse salaris verhogen?

In veel situaties heb je met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij in eigen persoon niet zoveel gezag op hebt naast natuurlijk het volgen van opleidingen en dat soort dingen. Wil jij als medisch secretaresse een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als medisch secretaresse?” kun je dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf werkt zo ongeveer vragen wat je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris medisch secretaresse staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben op deze pagina zijn alleen een schatting en kunnen (sterk) verschillen wanneer je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een medisch secretaresse in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige medisch secretaresse met 40 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe kundiger jij bent in je werk, hoe meer loon jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.