Hoeveel verdient een mondhygiënist? Salaris mondhygiënist bruto netto

Je ontvangt als mondhygiënist salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als mondhygiënist ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die we willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een mondhygiënist en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een mondhygiënist?

Een mondhygiënist verdient bij benadering tussen de € 2050 (laag) en € 2621 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als mondhygiënist een netto salaris verdient van tussen de €1835.17 (laag) en € 2175.25 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon mondhygiënist

Het uurloon van een mondhygiënist is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 12.81 (laag) en € 16.38 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een mondhygiënist tussen de € 11.27 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig veel marge tussen het lage en hoge salaris van een mondhygiënist. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de cursussen die jij kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan de bak bent.

We hopen dat jij hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een mondhygiënist?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een mondhygiënist, of wat voor beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter je past voor de baan, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe mondhygiënist salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb je met voor loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je persoonlijk weinig gezag op hebt behalve natuurlijk het afronden van opleidingen en dat soort zaken. Wil je als mondhygiënist een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als mondhygiënist?” kun je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris mondhygiënist staat niet vast

De bedragen die wij noemen in dit artikel zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) verschillen wanneer je feitelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een mondhygiënist in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden in deze blog. Voor een ondernemende mondhygiënist met 30 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het vele malen hoger zijn. Hoe professioneler jij bent in je werk, hoe meer salaris jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!