Hoeveel verdient een neuropsycholoog? Salaris neuropsycholoog bruto netto

Je krijgt als neuropsycholoog salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als neuropsycholoog ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die wij willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een neuropsycholoog en berekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een neuropsycholoog?

Een neuropsycholoog verdient gemiddeld tussen de € 2939 (laag) en € 4631 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als neuropsycholoog een netto salaris verdient van tussen de €2364.17 (laag) en € 3228.58 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon neuropsycholoog

Het uurloon van een neuropsycholoog is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 18.37 (laag) en € 28.94 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een neuropsycholoog tussen de € 14.17 (laag) en € 19.77 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig veel marge tussen het lage en hoge salaris van een neuropsycholoog. Dit heeft o.a. te maken met de opleiding die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan de bak bent.

We hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een neuropsycholoog?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een neuropsycholoog, of welk beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en hoe beter jij geschikt bent voor een klus, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe neuropsycholoog salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met wat betreft loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het volgen van opleidingen en dat soort zaken. Wil jij als neuropsycholoog een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als neuropsycholoog?” kan je dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat namelijk vragen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris neuropsycholoog staat niet vast

De bedragen die wij noemen in dit artikel zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) verschillen als je feitelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een neuropsycholoog in opleiding kan overigens behoorlijk lager zijn dan het laagste loon dat we schreven in deze blog. Voor een ondernemende neuropsycholoog met dertig jaar ervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe beter je bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.