Hoeveel verdient een opticien? Salaris opticien bruto netto

Je beurt als opticien salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als opticien ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die wij willen beantwoorden op deze pagina. We kijken naar het salaris van een opticien en rekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een opticien?

Een opticien verdient ongeveer tussen de € 1450 (laag) en € 2150 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als opticien een netto salaris verdient van tussen de €1362.08 (laag) en € 1895.17 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Uurloon opticien

Het uurloon van een opticien is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.06 (laag) en € 13.44 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de opticien tussen de € 8.45 (laag) en € 11.27 (hoog). 

Zoals je ziet zit er flink veel marge tussen het lage en hoge salaris van een opticien. Dit heeft met name te maken met de studies die jij kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan het werk gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een opticien?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een opticien, of wat voor beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en hoe beter jij past voor de bezigheid, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe opticien salaris verhogen?

In sommige gevallen heb je met wat betreft loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je in eigen persoon weinig gezag op hebt naast uiteraard het volgen van educatie en dat soort aangelegenheden. Wil je als opticien een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als opticien?” kan je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf werkt in principe vragen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris opticien staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen als je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een opticien in opleiding kan toch behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we schreven in dit artikel. Voor een ondernemende opticien met dertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe beter je bent in jou werk, hoe meer salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.