Hoeveel verdient een pedagoog? Salaris pedagoog bruto netto

Je ontvangt als pedagoog salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als pedagoog ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke we willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een pedagoog en berekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een pedagoog?

Een pedagoog verdient bij benadering tussen de € 2000 (laag) en € 2374 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als pedagoog een netto salaris verdient van tussen de €1805.17 (laag) en € 2028.25 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uur.

Uurloon pedagoog

Het uurloon van een pedagoog is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 12.5 (laag) en € 14.84 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de pedagoog tussen de € 11.27 (laag) en € 12.46 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er flink veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een pedagoog. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan de bak bent.

Wij hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een pedagoog?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een pedagoog, of wat voor beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en hoe beter je past voor een baan, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe pedagoog salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij zelf weinig invloed op hebt behalve uiteraard het volgen van opleidingen en dat soort zaken. Wil jij als pedagoog een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als pedagoog?” kan je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer vragen wat je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris pedagoog staat niet vast

De bedragen die we noemen op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (sterk) afwijken zodra je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een pedagoog in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige pedagoog met dertig jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.