Hoeveel verdient een pensioenjurist? Salaris pensioenjurist bruto netto

Je beurt als pensioenjurist salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als pensioenjurist ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke wij willen beantwoorden in dit artikel. Wij behandelen het salaris van een pensioenjurist en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een pensioenjurist?

Een pensioenjurist verdient plusminus tussen de € 1837 (laag) en € 3700 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als pensioenjurist een netto salaris verdient van tussen de €1707.67 (laag) en € 2754.67 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon pensioenjurist

Het uurloon van een pensioenjurist is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.48 (laag) en € 23.13 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een pensioenjurist tussen de € 10.08 (laag) en € 16.71 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een pensioenjurist. Dit heeft o.a. te maken met de opleidingen die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een pensioenjurist?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een pensioenjurist, of welk beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en hoe beter je geschikt bent voor de klus, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe pensioenjurist salaris verhogen?

In sommige gevallen heb je met voor verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij in eigen persoon niet zoveel invloed op hebt naast uiteraard het volgen van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als pensioenjurist een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als pensioenjurist?” kan jij dan in principe voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris pensioenjurist staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn enkel een indicatie en kunnen (flink) verschillen als je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een pensioenjurist in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we noemden in dit artikel. Voor een ondernemende pensioenjurist met veertig jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe beter je bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.