Hoeveel verdient een pianoleraar? Salaris pianoleraar bruto netto

Je krijgt als pianoleraar salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als pianoleraar ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen welke wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij behandelen het salaris van een pianoleraar en rekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een pianoleraar?

Een pianoleraar verdient plusminus tussen de € 1000 (laag) en € 4000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als pianoleraar een netto salaris verdient van tussen de €949.5 (laag) en € 2908.92 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon pianoleraar

Het uurloon van een pianoleraar is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 6.25 (laag) en € 25 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de pianoleraar tussen de € 5.69 (laag) en € 17.73 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een pianoleraar. Dit heeft onder andere te maken met de studies die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan de bak gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een pianoleraar?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een pianoleraar, of wat voor beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter jij past voor de bezigheid, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe pianoleraar salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je persoonlijk weinig invloed op hebt behalve natuurlijk het volgen van opleidingen en dat soort dingen. Wil je als pianoleraar een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als pianoleraar?” kan je dan in principe voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk in rekening brengen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris pianoleraar staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn slechts een inschatting en kunnen (sterk) afwijken wanneer je feitelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een pianoleraar in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven in dit artikel. Voor een zelfstandige pianoleraar met 30 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het vele malen hoger zijn. Hoe professioneler je bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.