Hoeveel verdient een piloot? Salaris piloot bruto netto

Je beurt als piloot salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als piloot ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die we willen verduidelijken in dit artikel. We kijken naar het salaris van een piloot en rekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een piloot?

Een piloot verdient gemiddeld tussen de € 2250 (laag) en € 8500 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als piloot een netto salaris verdient van tussen de €1953.25 (laag) en € 5021.42 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon piloot

Het uurloon van een piloot is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.06 (laag) en € 53.13 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een piloot tussen de € 11.86 (laag) en € 30.83 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een piloot. Dit heeft met name te maken met de cursussen die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan het werk bent.

Wij hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een piloot?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een piloot, of wat voor beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter je geschikt bent voor een bezigheid, hoe groter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe piloot salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met het loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij zelf niet zoveel invloed op hebt naast uiteraard het volgen van educatie en dat soort zaken. Wil jij als piloot een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als piloot?” kun je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris piloot staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn alleen een inschatting en kunnen (sterk) afwijken zodra je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een piloot in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager zijn dan het laagste salaris dat we noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige piloot met 30 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het veel hoger uitvallen. Hoe beter jij bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!