Hoeveel verdient een plastisch chirurg? Salaris plastisch chirurg bruto netto

Je krijgt als plastisch chirurg salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als plastisch chirurg ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die wij willen beantwoorden in dit artikel. Wij bestuderen het salaris van een plastisch chirurg en rekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een plastisch chirurg?

Een plastisch chirurg verdient ongeveer tussen de € 6000 (laag) en € 11000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als plastisch chirurg een netto salaris verdient van tussen de €3907.58 (laag) en € 6263.07 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uren.

Uurloon plastisch chirurg

Het uurloon van een plastisch chirurg is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 37.5 (laag) en € 68.75 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de plastisch chirurg tussen de € 24.02 (laag) en € 38.91 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink wat marge tussen het lage en hoge salaris van een plastisch chirurg. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleidingen die je kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een plastisch chirurg?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een plastisch chirurg, of welk beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor een klus, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe plastisch chirurg salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je zelf weinig gezag op hebt behalve uiteraard het afronden van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als plastisch chirurg een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als plastisch chirurg?” kun jij dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf werkt zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris plastisch chirurg staat niet vast

De bedragen die we noemen op deze pagina zijn alleen een inschatting en kunnen (sterk) afwijken wanneer je feitelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een plastisch chirurg in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste loon dat wij noemden in deze blog. Voor een ondernemende plastisch chirurg met veertig jaar ervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het veel hoger zijn. Hoe beter je bent in je carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.