Hoeveel verdient een politieagent? Salaris politieagent bruto netto

Je krijgt als politieagent salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als politieagent ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke wij willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een politieagent en rekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een politieagent?

Een politieagent verdient gemiddeld tussen de € 1399 (laag) en € 2724 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als politieagent een netto salaris verdient van tussen de €1315.58 (laag) en € 2266.42 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uur.

Uurloon politieagent

Het uurloon van een politieagent is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.74 (laag) en € 17.03 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de politieagent tussen de € 8.44 (laag) en € 13.65 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een politieagent. Dit heeft met name te maken met de opleidingen die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan het werk bent.

We hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een politieagent?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een politieagent, of welk beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en des te beter je past voor de bezigheid, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe politieagent salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb je met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen invloed op hebt naast uiteraard het afronden van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil je als politieagent een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als politieagent?” kun je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je altijd werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris politieagent staat niet vast

De bedragen die wij noemden op deze pagina zijn enkel een inschatting en kunnen (behoorlijk) afwijken zodra je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een politieagent in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige politieagent met 40 jaar werkervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in jou werk, hoe meer loon jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.