Hoeveel verdient een politiekundige? Salaris politiekundige bruto netto

Je krijgt als politiekundige salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als politiekundige ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke we willen verduidelijken in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een politiekundige en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een politiekundige?

Een politiekundige verdient gemiddeld tussen de € 1399 (laag) en € 3347 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als politiekundige een netto salaris verdient van tussen de €1315.58 (laag) en € 2576.17 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon politiekundige

Het uurloon van een politiekundige is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.74 (laag) en € 20.92 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een politiekundige tussen de € 8.44 (laag) en € 15.69 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een politiekundige. Dit heeft onder andere te maken met de studies die jij kan genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waar je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een politiekundige?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een politiekundige, of wat voor werk dan ook, is altijd te onderhandelen en des te beter jij past voor een baan, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe politiekundige salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met voor loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen invloed op hebt naast uiteraard het afronden van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil je als politiekundige een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als politiekundige?” kun jij dan in principe voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf werkt in principe vragen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris politiekundige staat niet vast

De bedragen die we noemen op deze pagina zijn slechts een indicatie en kunnen (behoorlijk) verschillen als je werkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een politiekundige in opleiding kan toch behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige politiekundige met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.