Hoeveel verdient een postbezorger? Salaris postbezorger bruto netto

Je ontvangt als postbezorger salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als postbezorger ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die we willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een postbezorger en berekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een postbezorger?

Een postbezorger verdient plusminus tussen de € 457 (laag) en € 1400 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als postbezorger een netto salaris verdient van tussen de €457 (laag) en € 1316.17 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon postbezorger

Het uurloon van een postbezorger is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 2.86 (laag) en € 8.75 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de postbezorger tussen de € 148.5 (laag) en € 8.44 (hoog). 

Zoals je ziet zit er flink veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een postbezorger. Dit heeft o.a. te maken met de cursussen die jij kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een postbezorger?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een postbezorger, of welk beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en des te beter je past voor een bezigheid, hoe beter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe postbezorger salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb je met voor verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij zelf praktisch geen invloed op hebt naast natuurlijk het doen van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als postbezorger een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als postbezorger?” kun jij dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris postbezorger staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een postbezorger in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat wij noemden in dit artikel. Voor een ondernemende postbezorger met 40 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe professioneler je bent in je carrière, hoe meer loon jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.