Hoeveel verdient een procesoperator? Salaris procesoperator bruto netto

Je ontvangt als procesoperator salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als procesoperator ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die we willen beantwoorden in dit artikel. Wij bestuderen het salaris van een procesoperator en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een procesoperator?

Een procesoperator verdient bij benadering tussen de € 1900 (laag) en € 4200 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als procesoperator een netto salaris verdient van tussen de €1745.17 (laag) en € 3009.67 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uren.

Uurloon procesoperator

Het uurloon van een procesoperator is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.88 (laag) en € 26.25 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de procesoperator tussen de € 10.67 (laag) en € 18.24 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een procesoperator. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan de bak bent.

We hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een procesoperator?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een procesoperator, of wat voor werk dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter jij past voor een baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe procesoperator salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je zelf praktisch geen invloed op hebt behalve uiteraard het doen van opleidingen en dat soort dingen. Wil je als procesoperator een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als procesoperator?” kan je dan in feite voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris procesoperator staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn slechts een indicatie en kunnen (sterk) verschillen als je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het salaris.

Het salaris van een procesoperator in opleiding kan overigens aanzienlijk lager zijn dan het laagste loon dat we noemden in deze blog. Voor een zelfstandige procesoperator met 30 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het veel hoger uitvallen. Hoe professioneler je bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.