Hoeveel verdient een programmeur? Salaris programmeur bruto netto

Je verkrijgt als programmeur salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als programmeur ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die we willen verduidelijken op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een programmeur en rekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een programmeur?

Een programmeur verdient plusminus tussen de € 1766 (laag) en € 4354 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als programmeur een netto salaris verdient van tussen de €1651.25 (laag) en € 3088.5 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Uurloon programmeur

Het uurloon van een programmeur is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.04 (laag) en € 27.21 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een programmeur tussen de € 10.08 (laag) en € 18.75 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een programmeur. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleidingen die je kan volgen, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een programmeur?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een programmeur, of welk beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en hoe beter je geschikt bent voor een bezigheid, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe programmeur salaris verhogen?

In sommige situaties heb je met het loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je eigenhandig niet zoveel invloed op hebt naast uiteraard het volgen van opleidingen en dat soort dingen. Wil jij als programmeur een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als programmeur?” kan je dan in feite voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf werkt in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris programmeur staat niet vast

De bedragen die wij noemden op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (flink) verschillen als je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een programmeur in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige programmeur met 30 jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe beter jij bent in jou werk, hoe meer loon jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.