Hoeveel verdient een projectmanager communicatie? Salaris projectmanager communicatie bruto netto

Je krijgt als projectmanager communicatie salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als projectmanager communicatie ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke we willen beantwoorden in dit artikel. Wij bestuderen het salaris van een projectmanager communicatie en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een projectmanager communicatie?

Een projectmanager communicatie verdient bij benadering tussen de € 3500 (laag) en € 6000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als projectmanager communicatie een netto salaris verdient van tussen de €2654.08 (laag) en € 3907.58 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon projectmanager communicatie

Het uurloon van een projectmanager communicatie is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 21.88 (laag) en € 37.5 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de projectmanager communicatie tussen de € 16.2 (laag) en € 24.02 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een projectmanager communicatie. Dit heeft met name te maken met de studies die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een projectmanager communicatie?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een projectmanager communicatie, of wat voor beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor een klus, hoe beter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe projectmanager communicatie salaris verhogen?

In veel situaties heb je met voor salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je zelf praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het volgen van opleidingen en dat soort dingen. Wil jij als projectmanager communicatie een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als projectmanager communicatie?” kan je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris projectmanager communicatie staat niet vast

De bedragen die we noemen op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (behoorlijk) afwijken zodra je werkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een projectmanager communicatie in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige projectmanager communicatie met dertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het vele malen hoger zijn. Hoe professioneler jij bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!