Hoeveel verdient een projectmanager IT? Salaris projectmanager IT bruto netto

Je ontvangt als projectmanager IT salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als projectmanager IT ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken welke wij willen verduidelijken in dit artikel. Wij behandelen het salaris van een projectmanager IT en berekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een projectmanager IT?

Een projectmanager IT verdient bij benadering tussen de € 3500 (laag) en € 6000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als projectmanager IT een netto salaris verdient van tussen de €2654.08 (laag) en € 3907.58 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon projectmanager IT

Het uurloon van een projectmanager IT is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 21.88 (laag) en € 37.5 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de projectmanager IT tussen de € 16.2 (laag) en € 24.02 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een projectmanager IT. Dit heeft onder andere te maken met de opleidingen die je kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een projectmanager IT?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een projectmanager IT, of welk beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter je geschikt bent voor de bezigheid, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe projectmanager IT salaris verhogen?

In veel gevallen heb jij met voor loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij in eigen persoon weinig gezag op hebt behalve uiteraard het doen van educatie en dat soort aangelegenheden. Wil jij als projectmanager IT een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als projectmanager IT?” kun je dan in principe voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf werkt namelijk in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je iedere keer werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris projectmanager IT staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (flink) afwijken als je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een projectmanager IT in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij schreven in dit artikel. Voor een ondernemende projectmanager IT met 30 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe professioneler jij bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's