Hoeveel verdient een psychiater? Salaris psychiater bruto netto

Je ontvangt als psychiater salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als psychiater ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen welke wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een psychiater en berekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een psychiater?

Een psychiater verdient gemiddeld tussen de € 6000 (laag) en € 11000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als psychiater een netto salaris verdient van tussen de €3907.58 (laag) en € 6263.07 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon psychiater

Het uurloon van een psychiater is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 37.5 (laag) en € 68.75 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de psychiater tussen de € 24.02 (laag) en € 38.91 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een psychiater. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de opleidingen die je kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan het werk gaat.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een psychiater?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een psychiater, of welk beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en hoe beter jij past voor een klus, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe psychiater salaris verhogen?

In sommige situaties heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij persoonlijk niet zoveel invloed op hebt behalve uiteraard het afronden van educatie en dat soort dingen. Wil jij als psychiater een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als psychiater?” kan jij dan in feite voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf werkt namelijk vragen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris psychiater staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (sterk) verschillen als je feitelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een psychiater in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we schreven in dit artikel. Voor een ondernemende psychiater met dertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe professioneler je bent in je werk, hoe hoger loon jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.