Hoeveel verdient een psychiatrisch verpleegkundige? Salaris psychiatrisch verpleegkundige bruto netto

Je ontvangt als psychiatrisch verpleegkundige salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als psychiatrisch verpleegkundige ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een psychiatrisch verpleegkundige en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een psychiatrisch verpleegkundige?

Een psychiatrisch verpleegkundige verdient gemiddeld tussen de € 1670 (laag) en € 3180 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als psychiatrisch verpleegkundige een netto salaris verdient van tussen de €1563.67 (laag) en € 2490.92 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uren.

Uurloon psychiatrisch verpleegkundige

Het uurloon van een psychiatrisch verpleegkundige is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10.44 (laag) en € 19.88 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een psychiatrisch verpleegkundige tussen de € 13.05 (laag) en € 15.18 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig wat marge tussen het lage en hoge salaris van een psychiatrisch verpleegkundige. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de studies die jij kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan het werk bent.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een psychiatrisch verpleegkundige?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een psychiatrisch verpleegkundige, of wat voor werk dan ook, is altijd te onderhandelen en hoe beter jij geschikt bent voor een baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe psychiatrisch verpleegkundige salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je zelf weinig gezag op hebt naast natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort zaken. Wil je als psychiatrisch verpleegkundige een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als psychiatrisch verpleegkundige?” kun jij dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je altijd werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris psychiatrisch verpleegkundige staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn enkel een indicatie en kunnen (flink) afwijken als je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het loon.

Het salaris van een psychiatrisch verpleegkundige in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we noemden op deze pagina. Voor een ondernemende psychiatrisch verpleegkundige met veertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe professioneler jij bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!