Hoeveel verdient een psychologisch medewerker? Salaris psychologisch medewerker bruto netto

Je beurt als psychologisch medewerker salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als psychologisch medewerker ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die we willen verduidelijken in dit artikel. We behandelen het salaris van een psychologisch medewerker en berekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een psychologisch medewerker?

Een psychologisch medewerker verdient plusminus tussen de € 2050 (laag) en € 3100 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als psychologisch medewerker een netto salaris verdient van tussen de €1835.17 (laag) en € 2450.67 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon psychologisch medewerker

Het uurloon van een psychologisch medewerker is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 12.81 (laag) en € 19.38 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de psychologisch medewerker tussen de € 11.27 (laag) en € 14.68 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een psychologisch medewerker. Dit heeft o.a. te maken met de cursussen die je kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan het werk bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een psychologisch medewerker?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een psychologisch medewerker, of welk beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en hoe beter je past voor de bezigheid, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe psychologisch medewerker salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met voor loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je persoonlijk weinig gezag op hebt behalve natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als psychologisch medewerker een hoger salaris? Dan kun je tot slot kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als psychologisch medewerker?” kun jij dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk vragen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris psychologisch medewerker staat niet vast

De bedragen die wij noemden op deze pagina zijn slechts een schatting en kunnen (sterk) verschillen als je feitelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het salaris.

Het salaris van een psychologisch medewerker in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we schreven in dit artikel. Voor een zelfstandige psychologisch medewerker met veertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het vele malen hoger zijn. Hoe kundiger je bent in je werk, hoe hoger loon jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.