Hoeveel verdient een psychologisch testassistent? Salaris psychologisch testassistent bruto netto

Je verkrijgt als psychologisch testassistent salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als psychologisch testassistent ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We behandelen het salaris van een psychologisch testassistent en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een psychologisch testassistent?

Een psychologisch testassistent verdient plusminus tussen de € 1400 (laag) en € 1950 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als psychologisch testassistent een netto salaris verdient van tussen de €1316.17 (laag) en € 1775.25 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uur.

Uurloon psychologisch testassistent

Het uurloon van een psychologisch testassistent is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.75 (laag) en € 12.19 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de psychologisch testassistent tussen de € 8.44 (laag) en € 10.67 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een psychologisch testassistent. Dit heeft o.a. te maken met de opleidingen die jij kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan het werk bent.

We hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een psychologisch testassistent?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een psychologisch testassistent, of wat voor werk dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter je past voor de klus, hoe hoger je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe psychologisch testassistent salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met voor loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij persoonlijk praktisch geen invloed op hebt behalve natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als psychologisch testassistent een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als psychologisch testassistent?” kun je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk vragen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je iedere keer klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris psychologisch testassistent staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn alleen een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen wanneer je feitelijk aan het solliciteren bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een psychologisch testassistent in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige psychologisch testassistent met 30 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe professioneler jij bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.