Hoeveel verdient een psycholoog? Salaris psycholoog bruto netto

Je ontvangt als psycholoog salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als psycholoog ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen verduidelijken op deze pagina. We kijken naar het salaris van een psycholoog en rekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een psycholoog?

Een psycholoog verdient gemiddeld tussen de € 2530 (laag) en € 6790 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als psycholoog een netto salaris verdient van tussen de €2120.5 (laag) en € 4260.58 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon psycholoog

Het uurloon van een psycholoog is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 15.81 (laag) en € 42.44 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de psycholoog tussen de € 13.05 (laag) en € 25.8 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een psycholoog. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die jij kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan de bak bent.

We hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een psycholoog?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een psycholoog, of welk beroep dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en hoe beter jij past voor de bezigheid, hoe hoger je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe psycholoog salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij zelf niet zoveel invloed op hebt behalve uiteraard het doen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als psycholoog een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als psycholoog?” kun jij dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk vragen hoeveel je wilt voor je werk. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris psycholoog staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn slechts een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen als je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het salaris.

Het salaris van een psycholoog in opleiding kan toch behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij noemden op deze pagina. Voor een ondernemende psycholoog met veertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het vele malen hoger uitvallen. Hoe professioneler je bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.