Hoeveel verdient een psychomotorisch therapeut? Salaris psychomotorisch therapeut bruto netto

Je krijgt als psychomotorisch therapeut salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als psychomotorisch therapeut ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een psychomotorisch therapeut en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een psychomotorisch therapeut?

Een psychomotorisch therapeut verdient bij benadering tussen de € 3109 (laag) en € 3503 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als psychomotorisch therapeut een netto salaris verdient van tussen de €2455.25 (laag) en € 2654.92 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Uurloon psychomotorisch therapeut

Het uurloon van een psychomotorisch therapeut is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 19.43 (laag) en € 21.89 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de psychomotorisch therapeut tussen de € 14.68 (laag) en € 16.2 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een psychomotorisch therapeut. Dit heeft onder andere te maken met de opleiding die je kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een psychomotorisch therapeut?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een psychomotorisch therapeut, of wat voor werk dan ook, is altijd te onderhandelen en hoe beter je past voor de bezigheid, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe psychomotorisch therapeut salaris verhogen?

In sommige situaties heb jij met voor salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij zelf niet zoveel gezag op hebt behalve uiteraard het doen van opleidingen en dat soort dingen. Wil je als psychomotorisch therapeut een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als psychomotorisch therapeut?” kan jij dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf werkt zo ongeveer vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris psychomotorisch therapeut staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (sterk) verschillen zodra je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een psychomotorisch therapeut in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden in deze blog. Voor een ondernemende psychomotorisch therapeut met 40 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe professioneler je bent in je werk, hoe meer loon jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.