Hoeveel verdient een psychotherapeut? Salaris psychotherapeut bruto netto

Je verkrijgt als psychotherapeut salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als psychotherapeut ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die we willen beantwoorden in dit artikel. We behandelen het salaris van een psychotherapeut en rekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een psychotherapeut?

Een psychotherapeut verdient plusminus tussen de € 3794 (laag) en € 5863 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als psychotherapeut een netto salaris verdient van tussen de €2802.33 (laag) en € 3848 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van 40 uur.

Uurloon psychotherapeut

Het uurloon van een psychotherapeut is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 23.71 (laag) en € 36.64 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een psychotherapeut tussen de € 17.22 (laag) en € 23.57 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een psychotherapeut. Dit heeft o.a. te maken met de cursussen die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan de bak gaat.

We hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een psychotherapeut?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een psychotherapeut, of wat voor beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en hoe beter je past voor een baan, hoe groter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe psychotherapeut salaris verhogen?

In de meeste situaties heb je met voor verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je in eigen persoon praktisch geen invloed op hebt behalve natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil je als psychotherapeut een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als psychotherapeut?” kun je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf werkt zo ongeveer vragen wat je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris psychotherapeut staat niet vast

De bedragen die wij noemen op deze pagina zijn enkel een indicatie en kunnen (sterk) verschillen als je werkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een psychotherapeut in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we noemden op deze pagina. Voor een ondernemende psychotherapeut met dertig jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het veel hoger zijn. Hoe professioneler jij bent in jou werk, hoe meer salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!