Hoeveel verdient een radioloog? Salaris radioloog bruto netto

Je verkrijgt als radioloog salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als radioloog ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We bestuderen het salaris van een radioloog en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een radioloog?

Een radioloog verdient ongeveer tussen de € 6000 (laag) en € 11000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als radioloog een netto salaris verdient van tussen de €3907.58 (laag) en € 6263.07 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uur.

Uurloon radioloog

Het uurloon van een radioloog is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 37.5 (laag) en € 68.75 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een radioloog tussen de € 24.02 (laag) en € 38.91 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een radioloog. Dit heeft onder andere te maken met de opleidingen die je kan genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan de bak gaat.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een radioloog?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een radioloog, of welk beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter je geschikt bent voor de baan, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe radioloog salaris verhogen?

In de meeste situaties heb je met voor salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je eigenhandig weinig gezag op hebt naast natuurlijk het afronden van educatie en dat soort zaken. Wil jij als radioloog een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als radioloog?” kan jij dan in feite voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris radioloog staat niet vast

De bedragen die wij noemen op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (sterk) verschillen wanneer je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een radioloog in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we noemden in deze blog. Voor een ondernemende radioloog met veertig jaar ervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het vele malen hoger zijn. Hoe professioneler je bent in je werk, hoe meer salaris jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!