Hoeveel verdient een receptioniste? Salaris receptioniste bruto netto

Je verkrijgt als receptioniste salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als receptioniste ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die we willen beantwoorden in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een receptioniste en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een receptioniste?

Een receptioniste verdient plusminus tussen de € 980 (laag) en € 1350 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als receptioniste een netto salaris verdient van tussen de €931.42 (laag) en € 1270.25 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uren.

Uurloon receptioniste

Het uurloon van een receptioniste is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 6.13 (laag) en € 8.44 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de receptioniste tussen de € 5.69 (laag) en € 7.52 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk wat marge tussen het lage en hoge salaris van een receptioniste. Dit heeft o.a. te maken met de opleiding die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waarin je aan het werk bent.

Wij hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een receptioniste?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een receptioniste, of welk beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en hoe beter je geschikt bent voor de bezigheid, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe receptioniste salaris verhogen?

In veel situaties heb jij met voor loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij zelf weinig gezag op hebt behalve natuurlijk het doen van opleidingen en dat soort dingen. Wil jij als receptioniste een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als receptioniste?” kan je dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je iedere keer werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris receptioniste staat niet vast

De bedragen die wij schreven in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (sterk) afwijken zodra je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een receptioniste in opleiding kan overigens aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij schreven in dit artikel. Voor een ondernemende receptioniste met 40 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger zijn. Hoe professioneler je bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!