Hoeveel verdient een rechercheur? Salaris rechercheur bruto netto

Je beurt als rechercheur salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als rechercheur ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die we willen verduidelijken op deze pagina. We kijken naar het salaris van een rechercheur en rekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een rechercheur?

Een rechercheur verdient bij benadering tussen de € 2000 (laag) en € 2500 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als rechercheur een netto salaris verdient van tussen de €1805.17 (laag) en € 2103.33 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uren.

Uurloon rechercheur

Het uurloon van een rechercheur is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 12.5 (laag) en € 15.63 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de rechercheur tussen de € 11.27 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er aardig wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een rechercheur. Dit heeft met name te maken met de studies die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan het werk gaat.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een rechercheur?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een rechercheur, of wat voor beroep dan ook, is altijd te onderhandelen en des te beter jij geschikt bent voor de bezigheid, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe rechercheur salaris verhogen?

In sommige situaties heb jij met het loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij eigenhandig niet zoveel invloed op hebt naast uiteraard het volgen van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil je als rechercheur een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als rechercheur?” kan je dan in feite voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris rechercheur staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn enkel een indicatie en kunnen (sterk) verschillen wanneer je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een rechercheur in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we schreven in deze blog. Voor een ondernemende rechercheur met 30 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe beter je bent in je werk, hoe meer salaris jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.