Hoeveel verdient een rijinstructeur? Salaris rijinstructeur bruto netto

Je verkrijgt als rijinstructeur salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als rijinstructeur ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een rijinstructeur en rekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een rijinstructeur?

Een rijinstructeur verdient plusminus tussen de € 1500 (laag) en € 3000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als rijinstructeur een netto salaris verdient van tussen de €1407.92 (laag) en € 2399.33 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon rijinstructeur

Het uurloon van een rijinstructeur is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.38 (laag) en € 18.75 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de rijinstructeur tussen de € 8.44 (laag) en € 14.68 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er aardig veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een rijinstructeur. Dit heeft o.a. te maken met de opleidingen die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een rijinstructeur?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een rijinstructeur, of wat voor werk dan ook, is altijd onderhandelbaar en hoe beter jij geschikt bent voor de baan, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe rijinstructeur salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb je met voor loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen gezag op hebt naast uiteraard het afronden van educatie en dat soort zaken. Wil je als rijinstructeur een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als rijinstructeur?” kan je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat namelijk in rekening brengen wat je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris rijinstructeur staat niet vast

De bedragen die wij schreven op deze pagina zijn alleen een inschatting en kunnen (sterk) verschillen zodra je feitelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een rijinstructeur in opleiding kan toch behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we schreven op deze pagina. Voor een ondernemende rijinstructeur met veertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe kundiger jij bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.