Hoeveel verdient een scheepsbouwkundig ingenieur? Salaris scheepsbouwkundig ingenieur bruto netto

Je ontvangt als scheepsbouwkundig ingenieur salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als scheepsbouwkundig ingenieur ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die we willen verduidelijken in dit artikel. Wij bestuderen het salaris van een scheepsbouwkundig ingenieur en rekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een scheepsbouwkundig ingenieur?

Een scheepsbouwkundig ingenieur verdient gemiddeld tussen de € 2300 (laag) en € 2800 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als scheepsbouwkundig ingenieur een netto salaris verdient van tussen de €1983.33 (laag) en € 2281.42 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon scheepsbouwkundig ingenieur

Het uurloon van een scheepsbouwkundig ingenieur is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.38 (laag) en € 17.5 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een scheepsbouwkundig ingenieur tussen de € 11.86 (laag) en € 14.17 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een scheepsbouwkundig ingenieur. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de opleiding die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan het werk bent.

We hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een scheepsbouwkundig ingenieur?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een scheepsbouwkundig ingenieur, of welk beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en hoe beter je past voor de baan, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe scheepsbouwkundig ingenieur salaris verhogen?

In veel situaties heb je met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je zelf praktisch geen invloed op hebt behalve natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als scheepsbouwkundig ingenieur een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als scheepsbouwkundig ingenieur?” kan je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat namelijk vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je iedere keer klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris scheepsbouwkundig ingenieur staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn alleen een indicatie en kunnen (sterk) verschillen als je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een scheepsbouwkundig ingenieur in opleiding kan overigens aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij schreven op deze pagina. Voor een ondernemende scheepsbouwkundig ingenieur met 30 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het veel hoger zijn. Hoe beter je bent in jou werk, hoe hoger loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.