Hoeveel verdient een scheepskok? Salaris scheepskok bruto netto

Je ontvangt als scheepskok salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als scheepskok ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen die wij willen beantwoorden in dit artikel. We behandelen het salaris van een scheepskok en berekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een scheepskok?

Een scheepskok verdient plusminus tussen de € 1600 (laag) en € 2500 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als scheepskok een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 2103.33 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon scheepskok

Het uurloon van een scheepskok is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 15.63 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de scheepskok tussen de € 13.05 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig veel marge tussen het lage en hoge salaris van een scheepskok. Dit heeft onder andere te maken met de cursussen die jij kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan de bak gaat.

We hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een scheepskok?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een scheepskok, of wat voor werk dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en hoe beter je past voor een baan, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe scheepskok salaris verhogen?

In veel situaties heb je met voor loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij persoonlijk praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het doen van opleidingen en dat soort zaken. Wil je als scheepskok een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als scheepskok?” kan jij dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris scheepskok staat niet vast

De bedragen die wij noemden op deze pagina zijn alleen een inschatting en kunnen (flink) afwijken als je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een scheepskok in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we schreven in dit artikel. Voor een ondernemende scheepskok met dertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe professioneler jij bent in je carrière, hoe meer salaris jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.