Hoeveel verdient een schilder? Salaris schilder bruto netto

Je ontvangt als schilder salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als schilder ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke wij willen verduidelijken in dit artikel. We bestuderen het salaris van een schilder en berekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een schilder?

Een schilder verdient gemiddeld tussen de € 1400 (laag) en € 2600 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als schilder een netto salaris verdient van tussen de €1316.17 (laag) en € 2163.33 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uren.

Uurloon schilder

Het uurloon van een schilder is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.75 (laag) en € 16.25 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de schilder tussen de € 8.44 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een schilder. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de cursussen die jij kan genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan de bak bent.

We hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een schilder?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een schilder, of wat voor werk dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter jij past voor de klus, hoe groter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe schilder salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met voor loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je persoonlijk praktisch geen gezag op hebt behalve uiteraard het volgen van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als schilder een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als schilder?” kan je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de bak gaat namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris schilder staat niet vast

De bedragen die we noemen op deze pagina zijn slechts een indicatie en kunnen (sterk) afwijken als je daadwerkelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een schilder in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste loon dat wij schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige schilder met 30 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan het werk is kan het vele malen hoger zijn. Hoe professioneler je bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's