Hoeveel verdient een schoolpsycholoog? Salaris schoolpsycholoog bruto netto

Je verkrijgt als schoolpsycholoog salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als schoolpsycholoog ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een schoolpsycholoog en berekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een schoolpsycholoog?

Een schoolpsycholoog verdient plusminus tussen de € 2238 (laag) en € 4702 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als schoolpsycholoog een netto salaris verdient van tussen de €1940.5 (laag) en € 3266.5 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van 40 uur.

Uurloon schoolpsycholoog

Het uurloon van een schoolpsycholoog is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 13.99 (laag) en € 29.39 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een schoolpsycholoog tussen de € 11.86 (laag) en € 19.77 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een schoolpsycholoog. Dit heeft met name te maken met de opleiding die je kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan het werk bent.

We hopen dat jij zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een schoolpsycholoog?”. Valt het je mee of tegen? Het loon van een schoolpsycholoog, of welk beroep dan ook, is vaak onderhandelbaar en des te beter jij past voor een klus, hoe groter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe schoolpsycholoog salaris verhogen?

In sommige gevallen heb je met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je in eigen persoon weinig gezag op hebt naast uiteraard het doen van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als schoolpsycholoog een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als schoolpsycholoog?” kan jij dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf werkt zo ongeveer vragen wat je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris schoolpsycholoog staat niet vast

De bedragen die wij noemden op deze pagina zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) afwijken wanneer je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een schoolpsycholoog in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we schreven in deze blog. Voor een ondernemende schoolpsycholoog met dertig jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe beter jij bent in je werk, hoe hoger loon jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's