Hoeveel verdient een selectiepsycholoog? Salaris selectiepsycholoog bruto netto

Je verkrijgt als selectiepsycholoog salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als selectiepsycholoog ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen welke we willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een selectiepsycholoog en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een selectiepsycholoog?

Een selectiepsycholoog verdient plusminus tussen de € 2300 (laag) en € 4864 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als selectiepsycholoog een netto salaris verdient van tussen de €1983.33 (laag) en € 3348.92 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon selectiepsycholoog

Het uurloon van een selectiepsycholoog is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.38 (laag) en € 30.4 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de selectiepsycholoog tussen de € 11.86 (laag) en € 20.28 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een selectiepsycholoog. Dit heeft o.a. te maken met de opleiding die jij kunt volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan het werk bent.

We hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een selectiepsycholoog?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een selectiepsycholoog, of wat voor beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter je geschikt bent voor een baan, hoe hoger je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe selectiepsycholoog salaris verhogen?

In praktisch alle situaties heb jij met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen invloed op hebt behalve natuurlijk het volgen van opleidingen en dat soort dingen. Wil jij als selectiepsycholoog een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als selectiepsycholoog?” kun je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris selectiepsycholoog staat niet vast

De bedragen die we schreven op deze pagina zijn alleen een schatting en kunnen (sterk) verschillen als je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een selectiepsycholoog in opleiding kan overigens aanzienlijk lager zijn dan het laagste salaris dat wij noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige selectiepsycholoog met veertig jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan de bak is kan het veel hoger uitkomen. Hoe kundiger jij bent in jou werk, hoe meer loon jij ook kunt afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.