Hoeveel verdient een sociaal psychiatrisch verpleegkundige? Salaris sociaal psychiatrisch verpleegkundige bruto netto

Je beurt als sociaal psychiatrisch verpleegkundige salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als sociaal psychiatrisch verpleegkundige ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en berekenen dat voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een sociaal psychiatrisch verpleegkundige?

Een sociaal psychiatrisch verpleegkundige verdient ongeveer tussen de € 2000 (laag) en € 3900 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als sociaal psychiatrisch verpleegkundige een netto salaris verdient van tussen de €1805.17 (laag) en € 2857.58 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uren.

Uurloon sociaal psychiatrisch verpleegkundige

Het uurloon van een sociaal psychiatrisch verpleegkundige is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 12.5 (laag) en € 24.38 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de sociaal psychiatrisch verpleegkundige tussen de € 11.27 (laag) en € 17.22 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Dit heeft onder andere te maken met de studies die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waar je aan de bak gaat.

Wij hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een sociaal psychiatrisch verpleegkundige?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een sociaal psychiatrisch verpleegkundige, of wat voor werk dan ook, is vaak te onderhandelen en hoe beter je geschikt bent voor een klus, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe sociaal psychiatrisch verpleegkundige salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb jij met voor verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je eigenhandig niet zoveel invloed op hebt behalve uiteraard het doen van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als sociaal psychiatrisch verpleegkundige een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als sociaal psychiatrisch verpleegkundige?” kun je dan in beginsel voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris sociaal psychiatrisch verpleegkundige staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben in dit artikel zijn enkel een indicatie en kunnen (behoorlijk) verschillen zodra je werkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een sociaal psychiatrisch verpleegkundige in opleiding kan overigens behoorlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat we noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige sociaal psychiatrisch verpleegkundige met 30 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan het werk is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe beter jij bent in je werk, hoe meer salaris jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.